Dating d Lyngby-Taarbæk
Date: 2017-02-23 07:29

Video: Dating d Lyngby-Taarbæk

Enhver gren af teknologiindustrien fortæller, hvorfor deres produkt fører til regnbuens ende, enhver konsulent ligeså. Læger lover perfekte mennesker forbedret med elektronik, professorer holder nye taler om fremtiden, ministre lover guld og grønne skove for deres landes industrier, og medierne holder mikrofonen.

Bizzen - IT & Business

Endelig skal ændringerne sikre en hurtigere innovation – en hurtigere proces fra den virtuelle prototype og simuleringer af funktionen til produktion af det endelige produkt.

Men der ses også mindre forkromede tolkninger af revolutionen, ikke mindst i relation til mindre og mellemstore virksomheder.

Dermed udgør mennesket et forsinkende led, hvor der kan opstå fejl. Så hvorfor ikke sikre, at maskineriet selv bliver i stand til at reagere på væsentlige data fra it-systemerne og sensorer?

Hvad der kaldes Big Data er en del af industrirevolutionen, og det er en betegnelse for store mængder data fra processer, køb, salg og andet relevant indefra og udefra. Disse data analyseres for at frembringe status, tendenser og beslutningsgrundlag.

Økonomer og store produktionsvirksomheder kalder typisk revolutionens systemer for ”cyber-physical systems”. Sådanne kobler it og net (den virtuelle verden) sammen med produktionsapparatets enheder (den fysiske verden). Internettet udgør koblingen, og en stor del af den viden, som det tidligere var nødvendigt at have mennesket til at aflæse i it-systemerne, skal det fysiske maskineri selv kunne aflæse og handle på. Men ikke kun det. Også hvad der kaldes The Internet of Things indgår i det cyber-fysiske system, der kommunikerer indbyrdes.

Ulemper? Der vil nok være en del, der får gabt over langt mere, end nødvendigt er, fristet af sirenesnakken om revolutionen. Og går det, som nogle frygter, så er vi for første gang i industri-historien på vej mod et teknologispring, der ikke får skabt flere arbejdspladser, end der ædes. Der tales om den jobløse fremtid og om den ubrugbare klasse, og det har jeg skrevet om på denne blog blandt andet under overskrifterne 8775 Er fremtidig vækst lig flere arbejdspladser eller flere ubrugbare mennesker? 8776 og 8775 Erhvervsministerens robot-optimisme udfordret i Davos 8776 .

Det er dog også en historie om, at nødvendigheden af mennesker i produktionen igen mindskes som følge af teknologiudviklingen.

Sådan forekom udviklingen mig, og buzzword-allergien brød ud – en erhvervsrisiko for techjournalister. Men jeg fik gravet mig længere ind i emnet og kunne konstatere, hvorledes industrien i sig selv hist og pist tager små, kloge skridt ind i en udvikling, der måske om nogle år vil blive set som en reel revolution efter de forrige tre, som illustreret hos World Economic Forum, der i år havde kraftigt fokus på den 9. industrielle revolution og konsekvenser heraf.

Ændringerne er selvfølgelig ikke forbeholdt produktionssektoren. Den direkte kommunikation mellem den fysiske verden, koblet på nettet, og den virtuelle verden, vil give fordele i sundhedssektoren, landbrugssektoren, servicesektoren, transportsektoren og flere andre, og det vil vi se masser af eksempler på.

En jobløs fremtid?

Dating d Lyngby-Taarbæk : Pics. More pics: Dating d Lyngby-Taarbæk.