Veninder søges midtjylland Ringkøbing-Skjern
Date: 2017-02-26 07:39

Video: Veninder søges midtjylland Ringkøbing-Skjern

  - Resultaterne bekræfter, at der findes ulv i det vestjyske. Vi kan ikke ud fra resultaterne sige noget om, hvor mange ulve der findes, men at der findes ulv, er der ingen tvivl om.

  Storålam har i alt mistet 85 dyr ved 65 angreb siden oktober. I syv tilfælde har Naturstyrelsens vildtkonsulent vurderet, at det overvejende sandsynligt er ulveangreb og har udbetalt erstatning. I to af tilfældende – i oktober og januar – er det bekræftet af DNA-prøver.

  - Vi har nu så stærk formodning om, at ulve har slået sig ned i området, at husdyrejere kan være nødt til at sikre sig ekstra. Der udbetales erstatning for mistede husdyr i hele landet, men i dette særlige geografiske område går jeg nu skridtet videre og åbner for tilskud til ulvesikre hegn. Det bringer forhåbentlig antallet af mistede dyr ned og skaber større tryghed for fåreavlerne, lød det i lørdags fra Esben Lunde Larsen. 

  Fåreavler Jørgen Blazejewicz fra Storålam bekræfter, at den positive DNAA-prøve stammer fra et angreb på hans besætning den 67. januar i år.

  Syv forskellige episoder, hvor får er blevet angrebet, har resulteret i 67 DNA-prøver. Én af disse prøver stammer med sikkerhed fra en ulv, mens seks andre prøver konkluderer, at der er tale om DNA fra canis, der både kan være hund, ulv, sjakal eller lignende. 

  Et område syd for Holstebro har siden efteråret været plaget af voldsomme angreb på får. Nu viser DNA-prøver ifølge Miljøstyrelsen, at det i et mindst ét tilfælde er en ulv, der står bag.

  De seneste måneders angreb på får har ført til, at Miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen, har gjort det muligt for husdyrholdere med får og lignende at søge om tilskud til at forbedre deres hegn, så ulve ikke kan komme ind til dyrene.

  Området, hvor der kan søges tilskud, er ca. 885 km7 og går fra Holstebro vestpå til Vemb sydpå til Tim og østpå til Grønbjerg og tilbage til Holstebro.