Venner søges roskilde Sorø
Date: 2017-02-21 21:01

Video: Venner søges roskilde Sorø

Tænk sig at komme som flygtning til Danmark. Efter en traumatisk flugt, skal du forholde dig til et nyt sprog, en ny kultur, nye forventninger, normer, myndighedsrelationer, osv. En frivillig ven kan være med til at skabe sammenhæng i kaos.

-voksne 23-65

Som frivillig på et asylcenter kan du være med til at sikre, at asylansøgere kan leve så normalt et liv som muligt, mens de venter på en afgørelse i deres asylsag. Vi laver blandt andet idræt, lektiehjælp og cykelværksted.

Hjælper bosteder job i Sjælland - 349 aktuelle ledige job

Hun har nemlig kun fået lov at få der i et par dage, og det er Anne Mette Beckmann nødt til at acceptere. Så i aftenens afsnit af 'Millionær på bistand' ser vi Anne Mette Beckmann pakke sine ting og drage videre.

-Din indgang til det offentlige

Det er vores ambition, at projektet ”Venner Viser Vej” vil betyde, at alle flygtninge i Danmark får en netværksperson, en ven som kender lokalsamfundet. Og den ven er måske dig?

I programmet følger vi Anne Mette Beckmanns rejse fra Portugal, hvor hun har levet stortset hele sit liv, til Danmark, hvor hun håber, hun kan få kontanthjælp.

Websitet bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere brugen af de enkelte elementer på websitet og til at støtte markedsføringen af vores services. Ved at klikke videre på websitet accepterer du websitets brug af cookies.

- Vi har været på for hendes skyld. Det har været intenst og hyggeligt, men en lille smule anstrengende, fortæller Allan, der sammen med sin kone har givet deres veninde Anne Mette Beckmann husly i et par dage.

Så meld dig som frivillig erhvervsmentor på følgende link: tilmelding eller kontakt projektkoordinator Cathrine Klokkedal på tlf.: 88 88 67 59 og få nærmere info om, hvordan du kan hjælpe en syrisk flygtning, der mangler viden om uddannelser i Danmark, tilknytning til arbejdsmarkedet og netværk.

Bliv en af vores ca. 6995 frivillige på Røde Kors’ asylcentre rundt om i landet
Sammen skaber vi en tryg, meningsfuld og værdig hverdag for asylansøgeren, som venter på en afgørelse i sin asylsag, og gør derigennem en forskel for både børn og voksne i en svær situation.

Livet som sofa-surfer uden penge og en usikker fremtid har i den grad tæret på Anne Mette Beckmanns kræfter, der gennem det meste af sit liv har levet et liv i luksus med tjenestefolk.